HomeДЕНЕШНАПолитикаСудскиот процес за „Диво насеље“ продолжува отворено за јавноста

Судскиот процес за „Диво насеље“ продолжува отворено за јавноста

Судот откако ги сослуша заштитените сведови овозможи рочиштата за случајот „Диво насеље“ да бидат отворени за јавноста.

Од заштитените сведоци требаше да се дознае вистинската причина за начинот на кој терористичката група навлегла во кумановската населба, кој се и прижал помош и логистика да се вооружа и да се утврди во неколку куќи, кои се мотивите за нападот и слични прашања за кои јавноста се надева дека ќе добие вистински одговори.

Околу 40 обвинети, дел членови на терористичката група, дел нивни помагатели, пред судот ќе се обидат да ги негираат тврдењата на заштитените сведоци. Судењето ќе продолжи во големата сала на Врховниот суд со доказна постапка.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com