Sunday, Jul 5, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаСудењето за Диво Насеље одложено, кавга меѓу Кривичен и Врховен

Судењето за Диво Насеље одложено, кавга меѓу Кривичен и Врховен

divo naselje sudene

Денес повторно е одложено рочиштето во салата на Врховниот суд каде требаше да продолжи постапката за обвинетите за нападот во Диво Насеље заедно со нивните потенцијални јатаци.

Кривичниот суд посочува дека ги исполниле сите услови за користење на главната сала во Врховен, но тие не го почитувале донесениот оперативен план и дека адвокатите и семејствата на обвинетите биле спречени од судската полиција да влезат.

Основниот суд Скопје 1 излезе и со соопштение во кое велат дека се изненадени од страна непочитувањето на Врховниот суд да им се забрани пристап на бранителите, семејствата и претставници на медиумите иако биле обезбедени сите безбедносни услови и обвинетите биле спроведени за да започне рочиштето.