HomeДЕНЕШНАПолитикаСтудентскиот пленум пред утрешниот референдум: За контрола над трошењето пари на студентите

Студентскиот пленум пред утрешниот референдум: За контрола над трошењето пари на студентите

studentski-plenum

Пред утрешниот студентски референдум, Студентскиот пленум ги повикува студентите да се изјаснат дали студентскиот парламент на УКИМ треба да стане тело во рамки на универзитетот, а со тоа да се зголеми контролата на парите кои оваа невладина организација ги троши, како и да има увид во начинот на кои се вршат студентските избори.

Гласачки места ќе бидат отворени на сите факултети на УКИМ, од 9 до 17 часот. Студентите ќе мора да се легитимираат со студентска легитимација за да го дадат својот глас. Студентите се надеваат дека иако овој референдум е неформален, сепак ќе го зајакне притисокот кај сенаторите при одлучувањето.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com