Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАСтудено утро и сончево попладне – временска прогноза за петок

Студено утро и сончево попладне – временска прогноза за петок

Денес не очекува суво и студено утро, сончев и релативно топол ден со брзо заладување во текот на ноќта. Утринските температури ќе се движат од -1°С до 2°С, а дневниот максимум ќе има вредност од 16°С до 18°С, во јужните делови и до 20°С.

Во Скопје се очекува сончево време со минимална температура околу -2°С и дневен максимум до 18°С.