HomeГИГА БАЈТСмартфонСтарите корисници на iPhone главна мета на Apple

Старите корисници на iPhone главна мета на Apple

Според анализите Apple оваа година ќе ги лови постарите корисници кои се уште не го надградиле својот прв купен iPhone и проценката е дека претстојниот iPhone 7 со неколку мали измени во дизајнот и новитети може да достигне бројка од 80 милиони продадени примероци.

Доколку оваа маркетинг стратегија е вистинска тогаш објаснува многу за малиот напор кој го вложува Apple во новиот iPhone 7 кој според сите досегашни протечени информации е минимален и нема да понуди ништо атрактивно ниво.

Токму затоа ќе се надева дека корисниците кои купиле iPhone 4s, iPhone 5 или iPhone 5s од пред неколку години конечно ќе се решат да се обноват со iPhone 7.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com