Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаСтапката на невработеност спуштена – 256 илјади се уште без работа

Стапката на невработеност спуштена – 256 илјади се уште без работа

Според податоците на Заводот за статистика во Македонија се намалила небработеноста на 26.8 проценти што е на едно од најниските нивоа во државата. Во вториот квартал од 2015 година од речиси еден милион лица кои се на пазарот на трудот дури 256.595 се невработени, а активно бараат работа. Тука не влегуваат лицата кои имаат постојана невработеност и не се дел од трудово расположената сила.