HomeРЕФЛЕКТОРМузикаСрпската естрада во паника: Јоксимовиќ реагираше на забраната за емитување српска музика во Македонија

Српската естрада во паника: Јоксимовиќ реагираше на забраната за емитување српска музика во Македонија

Здружението за заштита на авторски и музички права (ЗАМП) на барање на Организацијата на музички автори на Србија (СОКОЈ), забрани јавно прикажување на музиката од репертоарот на СОКОЈ на сите радио и телевизиски станици на територијата на Македонија.
sokoj-520x922
По тој повод се огласи поп-пејачот и кантавтор Жељко Јоксимовиќ, кој е шокиран од одлуката.
– Не знам со кое право СОКОЈ забранува емитување на српски автори на подрачјето на Македонија, а при тоа да не нѐ извести – напиша Јоксимовиќ.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com