Wednesday, Mar 21, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРЛитератураСрпската читателска публика ќе ужива во македонска поезија

Српската читателска публика ќе ужива во македонска поезија

FINALY

Избрани песни адаптирани на српски јазик од познатите македонски автори Санде Стојчевски, Ристо Лазаров, Бранко Цветкоски, Лидија Димковска и Јовица Тасевски-Етернијан.се најдоа на воведното место во најновиот број на српското списание ,,Монс Ауреус” во рубриката насловена ,,По трагите на Орфеј”

Изборот песни е направен од страна на академик Ристо Василевски. На овој начин се доближува македонската поезија на сите љубители на овој вид на уметност во Србија.