Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаСредношколците од Арсени Јовков испрскани со солзавец

Средношколците од Арсени Јовков испрскани со солзавец

Вчерашното труење на учениците од средното економско училиште Арсени Јовков укажуваше според симптомите на печење на очите и дишните органи дека е предизвикано од солзавец, а денес и се потврдува бидејќи две лица испрскале со спреј и побегнале. Последици имало кај 13 средношколци и 1 професор и по лекарската интервенција на Токсикологија се пуштени без поголеми последици. Полицијата истражува кои се лицата и нивните мотиви за употребата на спреј со солзавец.