Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионСрбија ќе закаже предвремени избори, Вучиќ самоуверен

Србија ќе закаже предвремени избори, Вучиќ самоуверен

Александар Вучиќ, актуелниот претседател на Владата на Република Србија, е прилично самоуверен при носењето на одлуката за распишување на нови избори по настанувањето на повеќе проблеми во владината коалиција која е составена од повеќе партии, а дел од нив и со прилично различни ставови и залагања. Затоа Вучиќ кој е познат по својот популизам и наметнување кај гласачите најави дека на Србија и е потребна стабилна влада која ќе може целосно да го спроведе четиригодишниот мандат. Предвремените парламентарни избори може да се одржат најрано во април.