Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионСрбија ќе добие помош за справување со бранот илегални имигранти

Србија ќе добие помош за справување со бранот илегални имигранти

Службите на Германија Австрија и Унгарија ќе ја контролираат македонско-српската граница со цел да и помогнат на Србија да се справи со големиот број илегални имигранти кои поминуваат низ земјата за да стигнат до ЕУ. По средбата со колегите од Унгарија Австрија и Германија, директорот на српската полиција МилорадВелјковиќ изјавил дека неговите колеги од Унгарија како и возила со уреди за ноќно набљудување веќе се позиционирани на српската граница со Македонија. Вејловиќ истакнал дека ќе биде создадена и заедниќка база на податоци за имигранти.

Само годинава, азил во Србија побарале 34.000 имигранти