HomeАЈНШТАЈНИЈАКосмосSpace X им достави соба на надувување на астронаутите

Space X им достави соба на надувување на астронаутите

Приватната компанија Space X користејќи ја напредната ракета Dragon успешно го достави товарот до Меѓународната вселенска станица меѓу кој за прв пат има и соба на надувување. Dragon успешно беше прифатена од роботската рака на ISS и со собата на надувување астронаутите ќе имаат многу попријатен престој во вселената. Проектот е дело на Bigelow Aerospace за создавање на поприродни услови во суровата безтежинска состојба.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com