Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаСоветот на обвинители ќе ја „чешла“ работата на Катица Јанева

Советот на обвинители ќе ја „чешла“ работата на Катица Јанева

specijalno obvinitelstvo

Советот на обвинители по подолго одложување денес ќе ја „прочешла“ работата на Специјалното јавно обвинителство, особено за приемот на прислушкуваните телефонски разговори кои беа предадени од Зоран Заев и дали новата институција постапила соодветно на закон со изготвување на записник. Исто така ќе се оценуваат и досегашните постапки во предметите кои СЈО ги превзеде.