Monday, Mar 19, 2018
HomeАНТИСТРЕСПатувањеСовети за совршен летен одмор

Совети за совршен летен одмор

summer v - Copy

 

Летниот одмор е време во кое сакате сосема да се релаксирате и да се чувствувате безгрижно. Токму затоа, потребна ви е подготовка пред да тргнете на пат. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да се организирате и да имате убаво патување без стрес.

SUMMER 2 - Copy

Направете сопствено истражување

Побарајте корисни информации за местото во кое ќе летувате. На интернет можете да најдете детални информации за хотелите, рестораните дискотеките во избраното место. Така ќе знаете што се е вредно да се посети, но ќе бидете и финансиски подготвени. За да го избегнете стресот важно е да бидете финансиски организирани, а сепак да си дозволите пристоен одмор

Не купувајте непотребни сувенири

За време на летниот одмор сите знаеме да купуваме непотребни работи, но обидете се да најдете нешто што навистина ќе ви корисити во иднина, а истовремено ќе биде убав спомен од летниот одмор. Кога купувате подароци тргнете од логиката дека не треба да подарувате реда-ради. Купете им на вашите сакани нешто што нема само да собира прав на полиците.

Не претерувајте со сончање.

Навистина не ви е потребна сунчаница која ќе ви предизвика печење и многу несакани дејства кои ќе ве спречат да уживате. Бидете умерени во сончањето. Дебела сенка и  добра книга може да биде добар избор.

SUMMER FUN

Дозволете си да бидете авантуристи

Воопшто не е важно каде сте, туку какви активности ќе се дозволите. Скокајте со падобран, направите туристичка тура низ градот, изнајмите скутер и посетете го соседното место. Пробајте ги специјалитетите во рестораните. Дозволете си вистинско уживање.