Monday, Jun 25, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонСовет како да користите два Facebook профили истовремено

Совет како да користите два Facebook профили истовремено

Корисниците на смартфон имаат одлична мобилна апликација на Facebook од која ги добиваат сите известувања за сите новитети, пораки и промени, но за жал може да користат само еден профил.

Facebook-Messenger-UI-update

Доколку имате два посебни профили, еден приватен и еден за други потребни ве советуваме да ја инсталирате скратената апликација Facebook Lite и на овој начин ќе ги добиете сите известувања наеднаш и од двата профили, додека пак преку прелистувачот може да ја користите веб страната на Facebook со трет профил, но за него ќе немате нотификации.

Facebook Lite ќе ка најдете во Play Store и откако ќе ја инсталирате ќе може да се логирате со вториот профил и двете апликации со нотификации ќе бидат вклучени истовремено на вашиот смартфон.

Извор: telefoni.mk