Saturday, Apr 21, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноSouth Park: Ни ја украдоа проклетата идеја за Pokemon Go

South Park: Ни ја украдоа проклетата идеја за Pokemon Go

south park pokemon

Треј Паркер и Мет Стоун, креаторите на анимираната хард-кор комедија South Park тврдат дека Niantec ја украле нивната идеја за хит играта Pokemon Go која го зарази светот.

southpark

„Пред десетина години имавме цела епизода посветена на Pockemon наречена Chinpokomon каде децата купуваа играчки кои ја известуваат нивната локација во Јапонија за тие повторно да го бомбардираат Перл Харбор. Сосема јасно е дека целосно ја украдоа нашата ебана идеја, па затоа проклето ќе ги тужиме“, се пошегуваа Паркер и Стоун на панел дискусија на Комик Кон во Сан Диего.

Прашани дали повторно ќе направат епизода на South Park со Pokemon тие велат дека сега нема никаква смисла, веќе ја направиле и тоа пред сите.