Friday, Apr 27, 2018
HomeДЕНЕШНАСостојба на патиштата

Состојба на патиштата

WAY

Сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

Од 01.07.2015 до 01.09 има времен режим на сообраќај на патниот правец А2 делница Скопје-Охрид-Скопје со кој се забранува движење на тешки товарни возила чија вкупна маса надминува 7,5 тони. 
Во однос на ограничувањето од минатите години има измена во временските интервали со цел овозможување на движење на тешките товарни возила во малку поширока временска рамка со што би се создале услови за неоптовареност на сообраќајните токови на горенаведената патна делница.
Временските интервали во викендите се: петок од 15:00 до 22:00 часот, сабота од 07:00 до 12:00 и од 18:00 до 24:00 часот и недела од 07:00 до 22:00 часот.
Предлогот за измена во термините е во насока на подобрување на комуникацијата и зголемување на безбедноста на сообраќајот.

АМСМ препорачува внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Посебно внимание е потребно на делниците кои минуваат низ клисурите и засеците, особено на патните правци Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Демир Капија – Удово, Кочани – Делчево, Виница – Берово каде е можна почеста појава на одрони.

Извор:АМСМ

 

 

ffF ff