Friday, Jun 15, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаСОС Детско село организира хуманитарно-добротворна акција за прибирање училишен прибор

СОС Детско село организира хуманитарно-добротворна акција за прибирање училишен прибор

SOS detsko selo

СОС Детско село Македонија организира хуманитарно-добротворна акција за прибирање училиштен прибор за децата од СОС Детското село Скопје.

Таму, оваа година има 45 дечиња кои одат во основно училиште, а вкупно има 52 ученика.

Дополнително, средношколците од погорните одделенија се сместени во младинските куќи во Бардовци и Радишани.

SOS detsko selo2