Sunday, Jun 17, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонSony има атрактивен џокер за Xperia Z5

Sony има атрактивен џокер за Xperia Z5

Sony-xperia-z4

Sony Mobile е критикуван бидејќи не ги користи новите Quad HD дисплеи со висок степен на резолуција, но може сите да ги изненади со следниот премиум смартфон Xperia Z5 за кој се откри дека ќе работи со уште поатрактивен 4K HD дисплеј или двојно повеќе резолуција од 3840 х 2160 пиксели што ќе резултира со рекордна густина на сликата од 801 пиксели на еден инч. Ова е тест модел на Xperia Z5 и се надеваме дека и официјалната верзија ќе ги задржи истите атрибути.

Извор: telefoni.mk