Monday, Jun 25, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРМузикаСолистите на МОБ вечерва гостуваат во Дубровник

Солистите на МОБ вечерва гостуваат во Дубровник

MOB SLIKA 1

Арии од операта „Кармен“ од Жорж Бизе ќе прозвучат во  Кнежевиот дворец во Дубровник, благодарение на солистите од Македонската опера и балет, во склоп на фестивалот „Дубровнички летни игри 2015“ .

mob slika 2

Со сцената ќе владеат: Ирена Кавкалевска-мецосопран (Кармен); Зоран Сотиров-тенор (Дон Хозе) Сандра Митровска-сопран (Микаела); Марјан Јованоски-баритон (Ескамилјо) Катерина Стојановска-сопран (Фраскита); Марика Поповиќ-мецосопран (Мерцедес) Дејан Стоев-тенор (Ремендадо) и Драган Ампов-баритон (Данкаиро).

Солистите на МОБ ќе бидат придружувани од страна на Дубровничкиот симфониски оркестар под диригенстка палка на  Маестро  Томислав Фаќини.

Почетокот е закажан за 21 часот