Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаСојузот на синдикати почна кампања против сивата економија

Сојузот на синдикати почна кампања против сивата економија

ssm siva ekonomija

Сојузот на синдикати на Македонија кој има најудобна позиција најави нова кампања со која ќе се крева свеста за работата во сивата економија која е лоша за работниците бидејќи не ги уживаат сите права кои им следуваат и негативно влијае на пазарот на трудот со негово обезвреднување. ССМ продолжува да соработува со Владата како социјален партнер но, тоа го навлекува гневот кај многу синдикалци и здруженија кои бараат вонинституционално делување и покажување заби.