Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаСо убавото вино одат и стручни сомелиери

Со убавото вино одат и стручни сомелиери

ID:40240360

За промоција и афирмација на македонското вино покрај суровиот квалитет потребни се и стручни сомелиери кои покрај за себе ќе работат и на стручно презентација на убавите вински сорти. Затоа здружението на сомелиери на Македонија успешно ја спроведе обуката на првата генерација кој низ практична и теоретска настава се стекна со доволно знаење за добивање на сертификати. Тие учеа по Италијанската програма за сомелиерство и овие обуки ќе продолжат.