HomeДЕНЕШНАПолитикаСЈО предизвика „судир“ меѓу Ивона Талевска и Уранија Пировска

СЈО предизвика „судир“ меѓу Ивона Талевска и Уранија Пировска

Во име на македонското здружение на новинари, Ивона Талевска, побара од Јоханес Хан да го дисциплинира Специјалното јавно обвинителство. „Европската Унија мора да се грижи за СЈО, кое работи по политичка агенда на СДСМ и Зоран Заев, откако тој јавно ја објави неговата листа на непријатели, по којашто СЈО продолжи да ги води хајките и акциите против една политичка опција и против медиумите кои не се под контрола на СДСМ и фондација Сорос“, изјави Талевска.

На нејзината изјава и се спротиставија Уранија Пировска. „Да, јас се спротиставив предсе, бидејќи личноста не е компетентна да зборува за професионалноста на Специјалната јавна обвинителка, бидејќи и тааа (Ивона Талевска) е дел од разговорите, кои беа објавени од страна на опозицијата, ко кои е индикативен делот во однос на приходите, што се надевам некогаш ќе бидел дел што ќе го води специјалната јавна обвинителка“, изјави Уранија Пировска.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com