Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаСнимка од дрон: Огромен број мигранти „заглавени“ во меѓуграничниот простор

Снимка од дрон: Огромен број мигранти „заглавени“ во меѓуграничниот простор

Светските медиуми будно ја следат состојбата со мигратите во Македонија. Вчерашниот бурен ден ги собра камерите на македонско-грчката граница. Russia today направи снимка од дрон на македонската граница, каде може да се забележи големиот број мигранти кои чекаат да влезат во Македонија. Вчера полицијата соопшти дека ќе се пропуштаат загрозените луѓе, како болни и бремени жени.