HomeГИГА БАЈТХај текSnapchat Spectacles – Спектакуларни смарт очила со камера

Snapchat Spectacles – Спектакуларни смарт очила со камера

Snapchat го најави првиот хардверски производ, смарт очилата Spectacles кои имаат вградена камера и служат за правење слики и видеа од вашата перспектива кои потоа може да ги споделите на социјалната мрежа или да им ги испратите на пријателите.

snapchat-spectacles1

Spectacles може да се користат и како обични очила за сонце што ги прави многу поприфатливи за разлика од неуспешните Google Glass. Тие наскоро ќе влезат во продажба и ќе чинат околу 100 долари. Инаку Spectacles регистрираше ново име на компанијата и сега официјално се нарекува Snap Inc.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com