Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАЕкономијаСметката на Макпетрол замрзната?

Сметката на Макпетрол замрзната?

По преговарањата на поднесената кривична пријава против 21 лице поврзани со незаконско прелевање на капитал, надлежните институции ја замрзнаа сметката на Макпетрол. Информацијата е потврдена од компанијата.

Во меѓувреме од обвинителството потврдија дека е оформен предмет за случајот Макпетрол, но други детали не соопштуваат. Нема информации дали се повикани на испрашување лица против кои се поднесени кривични пријави.