Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВидео: Случка за паметење, Попот прави „Колут назад“ додека го фрла светиот крст

Видео: Случка за паметење, Попот прави „Колут назад“ додека го фрла светиот крст

Capture

Денес е голем празник, Богојавление – Водици, крштевањето на Исус од Свети Јован Крстител и Бог за прв пат се јавил на реката Јордан со Светото Тројство- Отецот, Синот и Светиот Дух.
На овој прекрасен ден, се случи незгода.

Многупати досега сме биле сведоци на немили расправии и настани околу тоа кој треба да го фати светиот крст. Но, ова не  е расправија помеѓу кандидатите, станува збор за паѓање на попот за време на фрлањето на крстот во Сушица.

По фрлањето на крстот, попот изгуби рамнотежа и во истиот момент додека го фрлаше крстот падна на другата страна.