Thursday, May 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионСловенија со солзавец и пендреци спречи влез на бран мигранти

Словенија со солзавец и пендреци спречи влез на бран мигранти

Словенечките власти ја активираа полицијата која го обезбедува граничниот премин со Хрватска од каде се прелеваат илјадници мигранти и бидејќи дневната квота за прием била надмината понатамошниот прием бил стопиран. Мигрантите кои по два дена ја напуштија Хрватска се обиделе да го пробијат кордонот на словенечката полиција која морала да интервенира, по што следеа остри критики за суровиот и неорганизиран третман.