Monday, Jun 18, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаСледува празничен, продолжен викенд

Следува празничен, продолжен викенд

Денот на Републиката (2 Август) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија –соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Со оглед на тоа дека оваа година празникот се паѓа во недела, неработен ден ќе биде понеделник 3 август

Втори август – „Илинден“ е неработен согласно со Законот за празниците на Република Македонија.

Од Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани на Република Македонија им го честитаат Денот на Републиката.