HomeДЕНЕШНАПолитикаСкулпторката авторка на најголем дел од спомениците во „Скопје 2014“ ќе се трка за пратеничко место

Скулпторката авторка на најголем дел од спомениците во „Скопје 2014“ ќе се трка за пратеничко место

Познатата скулпторка, Валентина Стефановска се најде на листите на ВМРО ДПМНЕ. Таа ќе се трка за пратеничко место во шестата изборна единица. Нејзиното име беше наголемо критикувано поради „дебелите“ хонорари кои ги зема од проектот Скопје 2014. Впрочем, Стефановска е авторка на најголем дел од спомениците во проектот „Скопје 2014“, а нејзино дело е и скапиот „Воин на коњ“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com