Wednesday, May 16, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеСкопје со поддршка за уличните продавачи на весници

Скопје со поддршка за уличните продавачи на весници

lice-v-lice-04

Станува збор за годишен настап кој се одржува секоја година во првата недела од февруари , преку продажба на уличното списание „лице в лице“. Скопје ќе им се придружи на  уште 35 градови во целиот свет кои имаат за цел да ја одбележат работата на продавачите на 114 улични списанија ширум светот и да се запознае јавноста со проблемите како сиромаштија, социјална исклученост, немање кров над глава , со кои тие секојдневно треба да се борат.

Како топло благодарам од страна на продавачите кон оние кои ќе пристапат кон нивна пддршка , ќе им бидат понудени разгледници токму од Македонија кои ќе можат да се испратат на роднини и пријатели ширум светот.

12631353_961505427269237_8905602396846264747_n-702x334

На фотографиите доминира природната убавина на Македонија , сликана ни објективот на Томислав Георгиев, Роберт Атанасовски, Михајло Димоцски и Герги Равански.

Оние кои нема да бидат во можност да присуствуваат на настанот , својата поддршка ќе можат да изразат преку онлајн-капмањата , објавувајќи слики и фотографии на оваа тема со хаштаг : #VendorWeek и #Лицевлице.

Лице в лице е списание преку чија што продажба половина од цената оди за проавачот а половина за финансирање на ваквите кампањи.

Настанот во Скопје ќе се одржи на повеќе локации : Дебар Маало, плоштадот Македонија и на влезот на ГТЦ.