HomeДЕНЕШНАРепубликаСкопје домаќин на светските донер мајстори

Скопје домаќин на светските донер мајстори

Во Скопје ќе се одржи Светскиот самит на донер со присуство на голем број на странски гости од рестораните кои го подготвуваат традиционалниот донер. Самитот е во организација на Меѓународното здруженије на ресторани кои подготвуваат донер, снабдувачи и производители на донер­опрема со седиште во Република Турција.

Во двата дена ќе се промовира деловниот потенцијал на оваа стопанска гранка која, според организаторите, е можност за отворање нови бизниси, но ќе се барат и партнери за заеднички вложувања во Македонија и регионот.

Според здружението светската индустријата на донер има 250 илјади членови и генерира годишен обрт од еден трилион американски долари и 500 милиони оброци дневно.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com