HomeДЕНЕШНАРегионСкандалозна изградбата на Коридор 11: Тунелите прениски за шлеперите

Скандалозна изградбата на Коридор 11: Тунелите прениски за шлеперите

Тунелите Брџани и Шарани на делницата Лиг-Прелина во Србија се целосно наупотребливи – пониски се за 30 сантиметри, поради што шлеперите не можат да поминат.

Во Србија се е можно, па и еден од најважните градежни проекти Коридорот 11 да биде изграден така што шлеперите не можат да поминат низ тунелите, пишува српски „Курир“. Според весникот, двата тунела кај Лиг практично се наупотребливи и шлеперите низ нив можат да поминат само по средина. Со тоа е направена штета од четири милиони евра.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com