Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаСиријка се породи во Македонија

Сиријка се породи во Македонија

Сиријка се породи во Македонија. Сиријката Менол Суех на свет донесе здраво девојче. Мајката, со болки околу 11 часот, во вторникот била примена во болницата каде во 15:30 часот била породена по природен пат.

Девојчето е тешко 3.250 грама и долго 51 сантиметар. Ова е петти случај на породување на мигрантка во Македонија. На сите им беше дадена потребната лекарска нега.