Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСкопјеСилно невреме и град во Радишани

Силно невреме и град во Радишани

Денес околу 18 часот силно невреме ја зафати и населбата Радишани, во северниот дел на градот со силен интезитет на дожд и паѓање на град во период од десетина минути. Поставеноста на населбата на високите ридови спречува поголема поплава, но штетите најверојатно ќе се одразат во руралниот дел на Радишани и околните села каде работат повеќе земјоделци.