Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионСилен земјотрес ја срамни најпопуларната плажа во Лефкада

Силен земјотрес ја срамни најпопуларната плажа во Лефкада

Во земјотрес кој го погоди грчкиот остров Лефкада дојде до лизгање на земјиште и одрон на карпи кои ја срушија најпознатата туристичка плажа, често споменувана како една од најубавите.

lefkada zemjotres

Во земјотресот настрадаа две возрасни жени. Моментот на рушење на плажата е снимен и од рибарско бротче.