HomeДЕНЕШНАСветСи го променил полот, добил тужба од мајка му

Си го променил полот, добил тужба од мајка му

Во САД се бележи уште еден бизарна правна тужба откако мајка поведе судска постапка против син за промена на полот. Енмари Калгаро од Минесота ќе ја изведе пред суд сега веќе нејзината ќерка бидејќи поминала низ операција како малолетна без нејзина дозвола. а исто така го тужи докторот која ја извел процедурата на промена на полот како и училиштето.

majka-tuzba

Момчето со променет пол веќе правно се декларирало како жена, 6 месеци не живее со својата мајка и покрај тоа што оди на училиште работи на две места за да може самостојно да се издржува. Правниците во САД се запрепастени од потегот на Енмари за кој сметаат дека повеќе е обид да извлече пари за оштета од училиштето и болницата која ја спровела процедурата, а не од грижа за состојбата на своето дете.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com