Thursday, Mar 22, 2018
HomeАНТИСТРЕСШто се случува во светот додека го читате текстов?

Што се случува во светот додека го читате текстов?

CLOCKA NASLOVNA

Еве една интересна статистика, за тоа што се случува во светот додека ние го живееме своето секојдневие.

Секоја секунда, додека го читате овој текст во светот:

Close-up of female hands touching buttons of black computer keyboard

 

Се случуваат 11.500 Google пребарувања, нашишани се исто толку Facebook статуси, пратени се 2,8 милиони мејлови.

Удираат 40 силни громови.

Луѓето трошат 3.000 долари на сајтови за возрасни

Двајца луѓе се раѓаат, а четворица умираат

Се создаваат 4 000  нови sвезди (небесни тела)

Се остваруваа  50.000 БДП во Америка

Од  Нијагарините  водопади паѓа 2.840.000 литри вода

34 дрва се пресечени во шумите

Се продаваат речиси 20.000 шишиња Coca-Cola