Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноШто не треба да правите кога сте во странство?

Што не треба да правите кога сте во странство?

Убаво е да се знае што се смета за непристојно однесување кога престојувате во некоја странска држава. Во прилог е еден мал бон-тон прирачник:

1. Не го правете гестот за „ок“ во Турција, се смета за навредлив.

2. Во Индија не смеете да го допирате спротивниот пол во јавност.

3. Свирењето во автомобил во Нов Зеланд се смета за навредливо.

4. Не се јаде со раце во Чиле.

5. Не нарачувајте капучино во ресторан во Италија.

6. Никако немојте да заборавите да оставите бакшиш во САД.

7. Ирците мразат кога им го имитирате акцентот.

8. Во Германија не честитајте роденден пред самиот ден.

9. Не зборувајте или прашувајте за пари во Франција.

10. Во Унгарија не се судруваат чашите при здравица.