Wednesday, Apr 25, 2018
HomeИздвојувамеШише за вода кое само се полни!

Шише за вода кое само се полни!

Австрискиот студенд по дизајн, Кристоф Ретезар инвентираше шише, наречено ”Фонтус” за на точак кое само ќе ја обнувова вашата залиха на вода! Ова шише не само што е добро за професионални трки туку одлично е и за хајка и рекреативно возење.
shishe 3 Шишето се полни собирајќи влага од атмосверата, ја прочистува и чува како вода за пиење! Во правите услови, особено ако е облачно и ветровито ова шише може да наполни половина литар вода за помалку од час!
shishe 3”Мојата цел беше да направам мала, компактна, само-обновлива направа која ќе ги двои молекулите на водород од воздухот и ќе ги зачувува во ликвидна форма во шише” изјави Кристоф за интернационалната организација за наградување на дизајн, Џејмс Дисон Аворд.
shema