Wednesday, Mar 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаШест штабни офицери испратени во Авганистан

Шест штабни офицери испратени во Авганистан

Министерот за одбрана Зоран Јолевски и и началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски се сретнаа со шесте штабни офицери кои ќе бидат испратени во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан, каде ќе бидат распоредени во Мазар е Шариф во рамките на командата Север.

stabni oficeri2

Лидерите на одбраната на Република Македонија им посакаа успешна и пред се безбедна работа во Авганистан, истакнувајќи ја нивната заложба за достојно претставување на земјата.