HomeДЕНЕШНАЕкономијаСедницата за буџетот за следната година закажана за 17 октомври

Седницата за буџетот за следната година закажана за 17 октомври

Sobranie-600

Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски за 17 октомври го закажа почетокот на 125-та седница на која пратениците треба да расправата за Предлог-буџетот за 2017 година. Владата го достави до Собранието Предлог-буџетот откако и беше вратен на разгледување по завршување на амандманската расправа во Собранието. Расправата за Предлог-буџетот на пленарната седница може да трае најмногу пет дена.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com