HomeДЕНЕШНАСветСе затвара казиното „Трамп Таџ Махал“

Се затвара казиното „Трамп Таџ Махал“

После 26 години работа, казиното „Трамп Таџ Махал“ во Атлантик Сити денес се затвори. Казиното кое го отвори Доналд Трамп нарекувајќи го осмото светско чудо беше соочен со најдолготраен штрајк во 38-годишната историја на коцкарницата Атлантик Сити. „Трамп Таџ Махал“ денес официјално ќе ја затвори сегашниот сопственик и пријател на Трамп, милијардер Карл Икан.

1

Казиното е пета жртва на кризата во Атлантик Сити. Штрајкот против казиното започна на 1 јули, а синдикатот меѓу другото, бараше и здраствено осигурување кое некогашните сопственици го укинале во 2014 година. Околе 3.000 луѓе останале без работа после затворањето на казиното.

tramp-tadz-mahal-f1

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com