HomeДЕНЕШНАРепубликаСе враќа ограничената продажба на алкохол низ продавниците

Се враќа ограничената продажба на алкохол низ продавниците

Од денес почна да се применува новото ограничување за продажба на алкохол низ продавниците до 19 часот, наместо до 21 часот како што важи во текот на летната сезона. Тоа значи дека продавачите ќе треба порано да ги заклучат рафтовите, полиците и кабинетите со алкохол, инаку во спрoтивно ќе се соочат со високи парични казни и за одговорното луце и управителот, како и изрекување на времена забрана за дејност.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com