Monday, Mar 19, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионСе вклучи ,,жолт метео аларм" во Бугарија

Се вклучи ,,жолт метео аларм" во Бугарија

Бугарскиот Национален институт за метеорологија и хидрологија денеска прогласи „жолт метео аларм“ на територијата на цела Бугарија, поради очекуваните високи температури.

 

, Инзтитутот соопштил дека времето може да биде „потенцијално опасно“, бидејќи иако очекуваните температури не се невообичаени за овој период од годината, сепак потребна е внимателност, посебно при работа на отворено.
Од институтот исто така информираат  дека водостојот на реките во Бугарија е на ниски нивоа и дека во следните два дена се очекува нивно понатамошно намалување или задржување на сегашните висини