Sunday, Jun 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаСе рашири шумски пожар во Кумановско

Се рашири шумски пожар во Кумановско

Во близина на Матејче и Слупчане избија шумски пожари и повеќе екипи на противпожарната бригада се на терен за справување со огнената стихија. Од Дирекцијата за заштита и спасување велат дека теренот е непристапен и тешко оди во гасењето на пожарот на дабова и букова шума, а има и неколку екипи кои се во приправност. Состојабата се следи со внимателност и доколку е потребно ќе има поголем степен на интервенции.