Friday, Apr 20, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРСе продава куќата на Лев Троцки во Истанбул

Се продава куќата на Лев Троцки во Истанбул

Поранешната куќа на рускиот револуционер и основач на Црвената армија  Лев Троцки на остров Бујукада е огласена за продажба.

Станува збор за раскошна куќа со осумнаесет соби и пет бањи и се продава по цена од   4,4 милиони долари.

Куќата била изградена пред 150 години има обемен терен, односно 3600 квадратни метри  распространети на три ката.

Лев Троцки во неа живеел четири години