Wednesday, Aug 12, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаСДСМ во 10.30 ќе ја поднесе иницијативата за свикување на Собранието

СДСМ во 10.30 ќе ја поднесе иницијативата за свикување на Собранието

sobranie4-696x437

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) денеска во во 10.30 часот ќе поднесе иницијатива за продолжување на конститутивната седница на Собранието на Република Македонија.

Претседавачот со седницата Трајко Вељаноски треба да го закаже продолжението на конститутивната седница на Собранието на која треба да се изберат членови на Комисијата за избори и именувања која треба да го предложи новиот претседател на Собранието.

Вељаноски нема рок до кога треба да ја свика седницата на Собранието.