HomeДЕНЕШНАПолитикаСДСМ: Нема веќе манипулации со избирачкиот список

СДСМ: Нема веќе манипулации со избирачкиот список

СДСМ соопшти дека повеќе неможат да се прават манипулации со избирачкиот список, најмногу поради фактот што над 200 илјади од нив се внесени на посебен список и тоа се лица кои не живеат во државата, но и не се пријавија за гласање во ДИК во изминатиот период.

  • Со заклучениот избирачки список, Државната изборната комисија го потврди она што СДСМ долго го тврдеше – дека во Македонија има околу 1 500 000 гласачи. Во посебниот избирачки список се запишани 230.122 гласачи и со тоа елиминирани се сите можности за злоупотреба на овие гласови. Конечниот избирачки список ќе овозможи гласањето во целост да ја одрази волјата на граѓаните, велат од СДСМ
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com