HomeДЕНЕШНАРепубликаШтип за еден месец добива парк посветен за „Макфест“!

Штип за еден месец добива парк посветен за „Макфест“!

Градот препознатлив по традиционалниот „Макфест“ на кој секоја година гледаме бројни изведувачи од сите градови, сега ќе добие парк посветен токму за овој фестивал. Паркот би требало да биде готов за еден месец, а веќе се започнати градежните активности за изградба на неколкуте содржини со кои ќе биде збогатен овој парк. Финансиските средства во износ од 130 илјади евра ги обезбеди Центарот за развој на Источен плански регион.

Паркот би требалода вклучува и посебно место каде ќе бидат испишани имињата на досегашните и идните победници на фестивало, а исто така би требало да биде изграден и мини-амфитеатар. Преку ова Штип покажува дека е град кој ја сака својта традиција и породлжува да ја негува.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com